keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Testing, testing

Olen kuullut tapauksista, joissa pahaa aavistamaton ihminen huomaa olevansa yhtäkkiä raskaana. Siis raskaana! Apua! Raskaana, vaikka sen ei pitänyt olla mahdollista! Voin kuvitella minkälainen shokki on tulla vahingossa raskaaksi. Mutta tällä hetkellä tuntuu täysin mahdottomalta, että kukaan voisi tulla raskaaksi vahingossa. Tai oikeastaan ylipäänsä raskaaksi.

Ihmisen lisääntymisen realitetteihin tutustuminen tämän lapsiprojektin myötä on saanut ymmärtämään sen, miten käsittämättömistä, epätodennäköisistä, atominkokoisista jutuista hedelmöittymisessä on kyse. Ja nöyristymään sen edessä, miten vaivatonta, luonnollista ja helppoa lisääntyminen kuitenkin useimmiten on. Uskomatonta!

Kun ensimmäiset lapsen hankkimiseen liittyvät periaatteelliset jutut, kuten: milloin ja karkeasti ottaen niinku miten, oli saatu selvitettyä, alkoi projektimme ensimmäinen lääketieteelliseltä kalskahtava osa: ovulaatiohetken määrittäminen. Ovulaation ajankohdan määrittäminen on yksi pieni tapa parantaa näitä elämänkierron suuren ruletin todennäköisyyksiä. Ja myös helppoa ja hauskaa: sylki- ja pissatestejä muutamana päivänä kuussa.

Voin muuten kertoa muutaman tavan käyttää apteekin ovulaatiotestejä. Niitähän on vaikka minkä merkkisiä, meilläkin on ollut varmaan neljä erilaista. Esimerkiksi sellaisia tikkuja joiden päälle pissataan, voi käyttää kahdella tavalla. Niin, että testitikun vaaleanpunaisen suojakuoren irrottaa ennen pissaamista tai sitten niin, että lorottaa pissan muovitulpan päälle. Jälkimmäisessä tapauksessa tulos ei välttämättä ole ihan luotettava.

Toisenlaisia pissiin kastettavia tikkuja joiden ohjeessa lukee, ettei niitä saa käyttää aamuvirtsasta testaamiseen, voi hyvin käyttää juurikin ohjeen mukaan päivällä ja illalla. Tai sitten voi kovassa aamupissahädässä makuuhuoneesta vessaan juoksiessa haalia matkalta mukin, jatkaa vessaan, roiskupissata mukiin, heittää tikun perään - ja tajuta sitten, että taas tulee huumoritulos ovulaatiotestistä.

Näistä huolimatta osa testeistä on onnistunut ja ovulaatio on paikannettu kellontekijän tarkkuudella jo parin kuukauden ajan. Hyvä juttu, kai tämä tästä etenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti