lauantai 3. elokuuta 2013

Yrittämisestä odottamiseen eli RASKAANA!


En tiedä miten tämän kirjoituksen aloittaisin. En ole saanut kirjoitettua mitään pitkään aikaan. Varmaan moneen kuukauteen! Laitan nyt asiat johonkin järjestykseen ja kerron. Lapsenhankintaprojektimme yllätti meidät molemmat muuttumalla todella nopeasti vaiheesta ”kyllähän raskaaksi tulemisessa voi tässä iässä mennä helposti vuosikin” vaiheeseen ”miten helvetissä voi olla nyt jo raskaana!”.

Siis raskaana! Se onnistui ihan heti! Miten uskomatonta! No, yllätys oli tietysti maailman iloisin. Kumpikaan meistä ei uskaltanut odottaa, että asiat kävisivät näin äkkiä. Raskaustestin plussan jälkeen minut yllätti toinenkin asia, nimittäin se, että en halunnut tai uskaltanut kertoa plussasta oikein kenellekään. Ajatus siitä, että kirjoittaisin uutisen blogiini tai edes kertoisin siitä lähimmille ystävilleni tuntui painostavalta. Jotenkin raskausuutinen on niin henkilökohtainen asia, että sen tahtoo pitää jonkin aikaa ihan itsellään. Ja totutella ajatukseen siitä, että nyt raskaus onkin todellisuutta. Vaikka sitä ei näe eikä huomaa vielä kukaan, niin siellä se silti on. Lisäksi raskauden toteamisen jälkeen järkytyksen ja yllätyksen lisäksi sisuksiin hiipii yhtäkkiä uusikin tunne: pelko siitä, että kaikki ei menekään hyvin. Vaikka en muissa asioissa olekaan taikauskoinen, alkoi tuntua turvallisemmalta, ettei uutista kerro heti kenellekään. 


Hedelmöittyminen onnistui siis toisella inseminaatiokerralla ja raskaus sai alkunsa. Huimaa. Ja nyt ollaan menossa tässä vaiheessa, jota kutsutaan aiheellisesti odottamiseksi. Eli odotettavissa meillä päin: kuukausikaupalla ODOTTAMISTA.

3 kommenttia:

  1. Valtavan suuret onnittelut iloisista uutisista!

    VastaaPoista
  2. Täällä tyhmä kyselee: onnistuiko teillä tuolla mukitekniikalla vai kävittekö sairaalassa?

    VastaaPoista
  3. Kiitos onnitteluista! Ihan kotikonstein onnistuttiin, mukitekniikalla. :)

    VastaaPoista